Den korrekte brug: 2K lak

Du skal bruge:

- to-komponent lak (indeholder master lakken inkl. hærder)

- muligvis afdækningstape til at maskere de områder, der ikke skal belægges

- malerrulle eller pensel

- afkalkningsmiddel/affedtningsmiddel

- om nødvendigt en fortynding (dette kan også bruges efterfølgende til rengøring af apparatet)


Forberedelser

1) Påføring og især tørring af to-komponent maling bør ikke finde sted ved temperaturer under 10°C. Denne specifikation refererer til maling, underlag og rumtemperatur under påføring og den efterfølgende tørre- og hærdetid på fem dage. For lave temperaturer kan føre til problemer med tørring, da den nødvendige kemiske reaktion ikke kan finde sted.

2) Støv og snavs skal fjernes.

3) Brug malertape til at dække de områder omkring de overflader, der ikke skal coates (også silikone!).

4) Rengør, afkalk og affedt overfladen grundigt og skyl den derefter med vand. Vigtigt: Brug ikke sæbebaserede rengøringsmidler eller skuremælk (disse er lavet af fedtsyrer og er derfor ikke egnet til at opløse fedt).


Applikation

1) De to komponenter, dvs. maling og hærder, blandes sammen i forholdet 5:1 (efter vægt) direkte før forarbejdning. Det betyder, at du vejer fem dele lak og en del hærder og blander dem sammen. Bestem, hvor meget lak du skal bruge til et arbejdstrin. Tag nu en vægt, læg en tom dåse på den og fyld den så med f.eks. 500 gram lak og tilsæt derefter 100 gram hærder. Rør denne blanding godt i mindst et minut.

2) Bearbejdningstiden for vores to-komponent lakker er omkring fire til fem timer. Ud over brugstiden (tiden mellem blanding af malingen og afslutningen af ​​påføringen) er der også en forarbejdningstid, hvor optimal forarbejdning er mulig. Efter dette tidsrum forringes bearbejdeligheden og belægningsresultatet, selvom belægningen stadig er flydende, og der ikke er synlige ændringer. Af denne grund skal du kun blande så meget maling, som du har brug for i én operation.

3) Mal nu underlaget. Vi anbefaler to tynde lag maling for at opnå et optimalt resultat.

4) Efter ca. 60 minutter er malingen støvtør. Efter tolv timer kan du nemt fjerne malertapen.