Anstrich

Sådan maler du metalhegn: rengøring og ommaling 🖌️

Wie lackiert man Metallzäune: Reinigung und Neuanstrich 🖌️

Metalhegn og rækværk samt andet udendørs metalarbejde kræver regelmæssig pleje og vedligeholdelse for at forhindre slitage. En genmaling kan holde i årevis, hvis den påføres korrekt og følger visse trin under malingsprocessen.

Sådan rengør og maler du hegn og andet metalarbejde korrekt.

Hvorfor vedligeholde metalhegn?

Jern er holdbart og vil holde i årevis med regelmæssig vedligeholdelse. Men hvor malingen er slidt væk, kan udsættelse for vand og luft hurtigt føre til rust og forrådnelse. Når jern korroderer, udvider det sig op til ti gange sin oprindelige størrelse, hvilket kan knække lakken.

Sådan rengøres og males korrekt

Regelmæssig vedligeholdelse af hardware såsom rækværk og porte er afgørende for at forhindre rust og forringelse fra eksponering for luft og vand.

Du skal bruge:

  • Stålbørste
  • Sandpapir
  • Fortynder som et rengøringsmiddel og en klud (vigtigt: brug ikke sæberens eller skuremælk. (Disse er lavet af fedtsyrer og er derfor ikke egnede til at opløse fedt. )
  • Masketape, aviser
  • Beskyttende metalmaling
  • pensel, malerulle eller luftløs sprøjtepistol
  • evt Knæbeskyttere, beskyttelsesbriller, støvmaske og arbejdshandsker

1) Børst gammel maling af

Brug en stålbørste til at fjerne eventuelle løse og gamle afskallede lag maling. Dette er vigtigt, da den nye farve ikke vil blande sig med den eksisterende. Eventuelle rustne pletter skal slibes grundigt ned.

2) Fjern mos og ukrudt

Skrab mos og lav og fjern ukrudt. Skær al vegetation tilbage, der kommer i kontakt med rækværket

3) Forbered dig på maling

Eksisterende maling skal gøres ru med mellemhårdt sandpapir for at sikre god vedhæftning til den nye maling. Vådt sandpapir forhindrer papiret i at "tilstoppe". Vådslibning er også tilrådeligt, da det reducerer støv. For en perfekt finish skal du gnide rundt om kanterne

4) Fjern fedt og snavs

Vask rækværket grundigt med en ren, fugtig klud og rengøringsmidlet. Dette fjerner støv, snavs og fedtede aflejringer. Når rækværket er helt rent, skal du bruge en ny klud og rigeligt vand til at skylle rengøringsmidlet væk

5) Beskyt planter mod malingsstænk

For at beskytte planterne omkring hegnet skal du dække dem med pap. Pinde, som du skiftevis trykker ned i jorden på begge sider

, er nyttige til at fastgøre pap

6) Lav de sidste forberedelser

Tag alt, hvad der ikke skal males, af med malertape. Til større områder som murværk og søjler, brug gammel avis tapet med tape.

Tjek vejrudsigten: en varm, delvist overskyet dag er bedst; mal ikke, når der er varslet vind eller regn, og undgå månederne november til februar, da det normalt er for koldt og fugtigt til, at malingen kan sætte sig ordentligt. De fleste malinger bør ikke tørre under 10°C.

7) Påfør nye lag maling

Spray, rul eller mal et nyt lag maling. Brug ikke for meget polish på én gang, og fordel det jævnt for at forhindre snavs og dryp.

To tynde lag er mere effektive end et tykkere. Lad det første lag tørre i 24 timer, før det andet påbegyndes.

Du kan finde den gennemprøvede 3in1 beskyttende metalmaling og alt andet i Farbenlöwe-butikken, der hjælper dig med at opnå det bedste resultat. Dit hegn kan se ud som nyt inden længe!

Bemærk også vores nyttige applikationsinstruktioner.

Fortsæt med at læse

Wie Sie Ihr Boot streichen: 5 Schritte zu optimalem Hochglanz ⛵
Mit weißem Metallschutzlack gestrichener Wohnwagen

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.