Den korrekte brug: beskyttende metalmaling

På denne side kan du finde ud af, hvordan du behandler metalbeskyttelsesmaling, hvad du skal være opmærksom på, og hvad du har brug for.

Du skal bruge:

Forbered

 • Forbruget af metalbeskyttelsesmalingen er i gennemsnit ca. 7-8 kvm/l. Disse oplysninger kan dog variere, hvis du bruger en tyndere eller påfører tykkere lag.
 • Sørg for, at forarbejdningen og tørringen af ​​den beskyttende metalmaling finder sted ved en temperatur på mindst 10°C under hensyntagen til malingsmaterialet, underlaget og stuetemperaturen under forarbejdning og tørring.
 • Fjern alle støvkilder i arbejdsområdet.
 • Beskyt de områder, der ikke skal belægges med malertape.
 • Rør godt i malingen før brug.
 • Slib overfladen og sørg for, at den er ren, tør og fri for fedt, silikone og voks. Fjern løs gammel maling eller rust før påføring. Brug ikke sæbeholdige rengøringsmidler eller slibemidler, da de er lavet af fedtsyrer og derfor ikke er egnede til at opløse fedt.
 • Fortynd om ønsket den beskyttende metalbelægning med cirka 5-10 % tyndere.

Behandler

 1. Påfør den beskyttende metalmaling jævnt på det forberedte underlag. Sørg for, at der ikke er blærer, løbere eller næser.
 2. For større områder skal du bruge en malerrulle eller en luftfri sprøjtepistol for en jævn finish. En børste kan bruges til svære hjørner og kanter.
 3. Metalbeskyttelsesmalingen er støvtør efter ca. 3 timer. Efter påføring skal malingen tørre i mindst 12 timer. Undgå at røre ved og påføre tape eller andre materialer på den coatede overflade under tørretiden.
 4. Malingen kan overmales efter 12 timer, hvis der kræves et nyt lag. Efter ca. 7 dage er malingen helt hærdet.

Klar til dit projekt? Uanset om det er mat, satin eller blank, farveløs eller i over 200 forskellige RAL-farver; vi tilbyder dig et stort udvalg af metalbeskyttelsesmalinger af høj kvalitet.