Den korrekte anvendelse: swimmingpoolmaling til mineralske underlag

Du kan her finde ud af, hvordan du korrekt behandler swimmingpoolmaling, hvad du skal være opmærksom på, og hvad du har brug for.

Du skal bruge:

 • Poolfarve
 • muligvis malertape for at maskere det område, der ikke skal belægges
 • Maleringsrulle, pensel eller luftløs sprøjtepistol
 • om nødvendigt en fortynding (denne kan også bruges bagefter til at rense enheden)

Forbered

 • Forbruget af poolmaling er i gennemsnit cirka 8 kvm/l. Disse oplysninger kan dog variere, hvis du bruger en tyndere eller påfører tykkere lag.
 • Det anbefales kun at udføre forarbejdningen og især tørringen ved temperaturer over 15°C. Denne anbefaling henviser til malingsmaterialet, underlaget og omgivelsestemperaturen under forarbejdningen og den efterfølgende tørre- og hærdetid. Underlaget skal være tørt og fri for støv og fedt. Det er vigtigt ikke at bruge sæberensere eller skuremælk, da disse er lavet af fedtsyrer og ikke er designet til at opløse fedt. Eksisterende gamle malingslag og ustabile underlag skal fjernes. Ved gentagne belægninger bør de gamle belægninger rengøres grundigt for alger, snavs og aflejringer. Mineralske underlag skal være tørre og rene.
 • Brug malertape til at maskere de områder af, der ikke skal belægges. Rør godt i malingen før brug.
 • En primer er ikke nødvendig. Du kan også bruge poolmalingen som grunder.

Behandler

 1. Hvis det ønskes, fortynd poolmalingen med ca. 5-10 % tyndere.
 2. Påfør malingen enten ved at sprøjte, rulle eller børste. Det anbefales at lave 1-2 lag. Sørg for at påføre belægningen i tørt vejr og undgå direkte sollys og overflader, der er for kolde.
 3. Poolmalingen er støvtør efter ca. 2 timer. Et andet lag kan påføres efter ca. 4-6 timer. Den endelige hårdhed af belægningen nås efter ca. 12 regnfri dage. Først da kan bassinet fyldes med vand uden tøven.

Klar til dit projekt? Uanset om det er beton eller GFK, blå eller i over 200 forskellige RAL-farver; vi tilbyder dig et stort udvalg af swimmingpoolfarver af høj kvalitet.


Nu at vælge imellem!